Met gastvrijheid agressie voorkomen!

Agressie in ziekenhuizen, het openbaar vervoer, in winkels, de horeca, publieke organisaties, we ervaren helaas dagelijks dat het in alle sectoren aanwezig is en toeneemt.
Hoe bescherm jij, als goed werkgever je medewerkers?

                 Gastvrijheid en veiligheid een spanningsveld of synergie?

Uit gastvrijheidsoverwegingen zet je de deur open en rol je de rode loper uit maar vanuit veiligheidsoverwegingen leg je liever een slotgracht aan met de ophaalbrug omhoog.

Je wilt gastvrij zijn, een open omgeving creeren waar iedereen welkom is én je wilt de veiligheid kunnen garanderen. Dus dan toch ook maar middelen inzetten. Camera's, hekken, controles, afgesloten ruimtes, alarmknoppen, securitymensen aan de deur en voor je medewerkers een training omgaan met agressie. Dat kan nuttig zijn maar help je mensen liever om al die ellende te voorkomen door gastvrijheid in te zetten als effectief middel! Laat gastvrijheid de veiligheid versterken.

Gastvrijheid associeren we snel met de horeca en hotellerie, gezelligheid en een ontspannen sfeer. De kracht van gastvrijheid in die associatie is bekend. Een gastvrije ontvangst en service geven een gevoel van welkom.
Gastvrijheid is hét instrument om de beleving van bezoekers, klanten en medewerkers positief te beinvloeden. En als je het ruime begrip plat slaat gaat het over één ding... oprechte persoonlijke AANDACHT.

Binnen Experience Management, het vakgebied dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een belevingsgerichte organisatie strategie, neemt gastvrijheid als middel een prominente plaats in. De beleving van de ander centraal stellen, daar draait het om. Het is de leidraad bij het inrichten van de omgeving, klant/gast/patient/bezoeker/ medewerker- belevingsgerichte processen en de verankering van persoonlijke AANDACHT in alle contacten. En dat werkt in alle sectoren en alle omstandigheden.

            Hoe zet je gastvrij gedrag in, om veiligheid te bevorderen en agressie te voorkomen?

            Gastvrije persoonlijke AANDACHT gaat over inleven in de ander.
            De situatie, de behoefte en het gedrag te begrijpen en de juiste verbinding te maken.
            Zorgen voor een emotionele klik vanaf het eerste contactmoment.
            Het gaat over snel inschatten, analyseren en er voor zorgen dat de ander zich op het gemak voelt.
            Beschik je over die vaardigheden dan ben je ook in staat om daarmee te voorkomen dat negatief gedrag ontaard in agressie.

Met de training Met gastvrijheid agressie voorkomen! leer je, met de de context van de ander voor ogen, gastvrije vaardigheden doeltreffend in te zetten.

Wat doen we?
Tijdens een energieke interactieve incompany workshop van één dagdeel verplaatsen de deelnemers zich met elkaar in de doelgroep(en) waar zij mee te maken hebben. Wie zijn dat ? Wat verwachten zij? Wat ervaren ze gedurende hun hele journey in contact met de organisatie? Wat is de emotionele situatie? Waardoor laten zij zich leiden of beinvloeden? Waar zit het verlangen en waar zit de pijn? Wat triggert mogelijk hun boosheid of frustratie.

Met die inzichten leren ze, aan de hand van erkende methodieken als bijvoorbeeld de Roos van Leary en Disc, hoe gedrag te kunnen beinvloeden. Deelnemers krijgen inzicht in de eigen primaire drijfveren en die van de ander en leren hoe daarop te anticiperen en te acteren. Daarnaast ontdekken ze welke gastvrije kwaliteiten en tools daarbij effectief kunnen worden ingezet om de gast binnen te laten, maar zijn agressie buiten de deur te houden. Kortom preventie staat voorop, maar natuurlijk gaan we in op situaties die niet voorkomen kunnen worden. We besteden AANDACHT aan de vragen: Wat te doen bij frustratie agressie, instrumentele agressie of agressie met als oorzaak drank of drugsgebruik?

Voor wie is deze training?
Deze training wordt op maat gemaakt voor teams binnen alle niveaus van organisaties in diverse branches. Wij hebben ervaring in de zorg, overheid, retail, horeca en tal van dienstverlenende sectoren.
Een maximum van 8 deelnemers per groep garandeert het beste rendement.

Wat levert het op?
1. Zelfvertrouwen bij medewerkers, zij zijn zich bewust van hun invloed, dat de emotionele connectie maken prioriteit nummer één is en dat alle
medewerkers in een team, die een rol vervullen in de journey van de klant, hier een bijdrage aan leveren.
2. Een daling van het aantal agressie incidenten

En verder...

3. Ontspannen (werk)sfeer
4. Betere samenwerking
5. Daling personeelsverloop
6. Daling ziekteverzuim
7. Hogere klant en medewerkerstevredenheid
8. Fans en ambassadeurs
9. Positief imago
10. Betere kwalitatieve en financiele resultaten

Meer weten over deze training of andere oplossingen voor klant- medewerkersbeleving of hospitality vraagstukken?
Bel voor meer informatie of een afspraak stel je vraag via /contact of bel 0653611394 en we maken snel een afspraak om uw specifieke wensen te bespreken

Add attention
Reach results beyond expectations

Wil je meer informatie?

Je krijgt al mijn aandacht, bij voorbaat dank voor je interesse.

Add attention

Annelies Raaijmaakers- Bredius 

De naam Add attention, met als ondertitel Reach results, Beyond expectations onderstreept mijn visie dat het fundament “aandacht” binnen de bedrijfsvoering bijdraagt aan resultaatverbetering, zodanig dat verwachtingen overtroffen worden. Je mag van me verwachten dat je mijn volledige aandacht hebt, ik de lat hoog leg en graag willen verrassen.

/contact formulier

Email: annelies.addattention@gmail.com

mob: 0653611394

KvK 67260837